zondag 21 september 2008

Nazorg: Psycholoog

Sinds een tijd heb ik psychische klachten. Ik weet niet wat ik wil. Kom moeilijk mijn bed uit. Dus ik ging naar de huisarts. Hij vroeg me of ik goed kon eten en slapen. Of ik nog dingen wél leuk vind. Of ik met iemand over mijn problemen kon praten. En, waar ik geboren was. In ieder geval kreeg ik een doorverwijzing naar een psycholoog.

Zelf heb ik sterk de indruk dat mijn problemen met adoptie te maken hebben. De huisarts vroeg of ik zelf geen psychologen kende, die gespecialiseerd zijn in adoptie. Nee, dus. Het SIG heeft wel veel informatie.

Er zijn wel instanties binnen de adoptiewereld die nazorg aan volwassen geadopteerden verlenen. Maar daar moet je vaak voor betalen zonder dat de verzekering dat vergoedt. Zoals de Stichting Ambulante FIOM, de praktijk van Hoksbergen, Verdriet van Ver, UAI en Basic Trust.

Met een doorverwijzing van de huisarts moet mijn zorgverzekering (afhankelijk van je verzekering) de psycholoog betalen, maar verlies ik mijn recht op no-claim. Mijn zorgverzekeraar vergoedt psychologische hulp uit de basisverzekering als deze: kortstondig is, eerste lijn is en als de psycholoog/psychotherapeut geregistreerd staat in het "Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg" (BIG) register. In het BIG-register staan officieel erkende gezondheidswerkers.

Via het SIG en zelf zoeken kwam ik aan de volgende namen. Erachter staat waar ze geregistreerd staan.
Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

veel geleerd

Anoniem zei

I always motivated by you, your opinion and attitude, again, appreciate for this nice post.

- Norman